Aqua4power™ är en vattenbaserad produkt som till skillnad mot alkohol och klorhexidin inte är giftig för kroppen. Den aktiva substansen hypoklorsyra eliminerar virus upp till 99,9% på 30 sekunder. Dessutom lika effektivt som handsprit och alcogel men är betydligt skonsammare mot huden. 

 

Hypoklorsyra

HOCl är ett naturligt förekommande ämne som produceras i våra vita blodkroppar för att bekämpa bakterier och inflammationer efter en infektion. HOCl ger en unik kraft att utrota farliga organismer utan att skada våra celler. HOCl är ett av de enda medlen som kan läka våra sår samtidigt som de är dödliga för nästan alla kända farliga bakterier och virus som hotar vår hälsa.

Aqua4power™ tillverkas främst av vatten och salt som genomgår en elektrolysprocess. Koncentrerad vätska har en svag doft av klor. Ska inte jämföras med t.ex. klorin.

Coronavirus?

Den aktiva substansen hypoklorsyra har visat sig inaktivera tidigare varianter av coronavirus inom 15-30 sekunder. En produkt i Sverige med samma aktiva substans har testats vid Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) och redan efter 30 sekunder reducerades SARS-CoV-2-viruset med 99,9%.

 

Hypoklorsyra världen över är testat och effektiv mot ett brett spektrum av mikroorganismer inklusive sporer, bakterier och andra virus (inneslutna och icke-höljda). 

 

Aktiv substans:

Aktivt klor frisatt från hypoklorsyra

Innehåll:

Vatten 99,75%, natriumklorid (salt) 0,2% och blandade oxidanter 0,05%, hypoklorsyra, natriumhypoklorit  (HCIO och NaCIO). Bryts ned till vatten och salt efter utgångsdatum.

pH 6,5 - 6,7

 

Anvisningar:
Desinfektionsmedlet appliceras och lufttorkas. Behöver inte torkas av.


Godkännande:

Kemikalieinspektionen har beslutat om ny tidsbegränsad dispens för tillhandahållande och användning av desinfektionsmedel. Dispensen för gäller från och med den 17 september 2020 till och med den 15 mars 2021.

 

Medel som innehåller dessa ämnen får sedan tidigare redan säljas utan godkännande för användning på ytor, veterinärhygien eller ytor som kommer i kontakt med livsmedel eller djurfoder. Detta gäller så länge ämnena utvärderas i EU:s granskningsprogram för denna användning.

Aqua4power™ har i dagsläget inget godkännande för att användas som handdesinfektion och säljs därför inte som det.

 

Däremot som beskrivit ovan kan produkter med en aktiv substans av Aktivt klor frisatt från hypoklorsyra användas som desinfektion för mänsklig hygien fram till den 15 mars 2021 utan ett separat godkännande. 

Varumärket Aquacode™ är delregistrerat i Artikel-95 listan som vi kan visa upp vid förfrågan. Vanligtvis krävs detta för att sälja maskiner och producera vätskan inom EU.

Hållbarhet:
Upp till 12 månader från produktionsdatum.

Hypoklorsyra är det aktiva ämnet som har en kraftigt dödande effekt på coronavirus på 15-30 sekunder. Dödar upp till 99,9% vilket minimerar risken för spridning av viruset.

Produkten är vattenbaserad och inte giftig, irriterande eller skadlig för människan.

 

Baserat på omfattande forskning, som visar att hypoklorsyra i vår produkt Aqua4Power™:

  • Är miljövänlig

  • Inte är giftig för varken människor och djur

  • Inte kräver särskild hantering

  • Är kraftfulla biocider

  • Är snabbverkande

  • Kan användas i alla typer av desinfektion och rengöringsapplikationer

  • Bleker inte ytor och material vid rekommenderade koncentrationer

  • Kan appliceras i flytande form, som is eller som aerosol (dimma)

  • Inte ger allergiska reaktioner

  • Ger inga biprodukter som är giftiga, skadar miljön eller lämnar syntetiska kemiska rester

För frågor och rekommendationer, vänligen ring: 031-70 60 980 eller fyll i följande formulär.

Använd Biocider säkert. Läs alltid etikett- och produktinformation före användning.

Copyright © 2020 MATSECO AB. Alla rättigheter förbehålls.